Lasagne met spinazie

Lasagne met spinazie is extra lekker en gezond

Met een lasagne kun je eindeloos variëren. Dat maakt dit Italiaanse ovengerecht zo leuk. Met het bekende recept, van deegbladeren, tomatensaus, gehakt en kaas is niks mis, maar waarom niet af en toe net even anders? Eén van de meest voorkomende variaties is de lasagne met spinazie. En dat is niet voor niets zo.

Lasagne met spinazie is eenvoudig te bereiden. Vooral wanneer je gebruik maakt van diepvries spinazie. Doe voordat je begint met koken de bevroren blokjes spinazie in een zeef zodat het kan ontdooien en uitlekken en voeg het later toe aan de saus.

Lasagne met spinazie

Voor je lasagne met spinazie kan je natuurlijk ook gebruik maken van verse spinazie.

Wat spinazie zo geschikt maakt als ingrediënt, is het gemak waarmee je het kan combineren. Het gaat goed samen met veel andere smaken. Hierdoor kan je het ook simpelweg gebruiken om je saus mee op te vullen. Maar onderschat de smaak van spinazie ook weer niet. Wat denk je van een lasagne met spinazie en zalm? Of spinazie in combinatie met kazen, ook altijd goed.

Stel je een heerlijke lasagne met spinazie en mozzarella voor, of geitenkaas. De spinazie maakt je lasagne behalve erg lekker, ook nog eens extra gezond.

Een extra voordeel

In lasagne zit veel kaas én dus ook heel wat calorieën. Door spinazie toe te voegen voeg je eigenlijk een natuurlijke vetverbrander toe aan je gerecht. Je neutraliseert als het ware een deel van de “negatieve impact” van je heerlijke gerecht!