Gemakkelijk spinazie roerbakken
Je ziet het op televisie en hoort het in recepten: Spinazie roerbakken. Maar hoe doe je dit nu eigenlijk? En zo gemakkelijk mogelijk?
Hieronder volgt een eenvoudig te volgen stappenplan. Hierna kun je snel en makkelijk spinazie roerbakken.
Stap 1: Was de spinazie indien nodig.
- Stap 2: Zet een wokpan op het vuur. Heeft u deze niet, dan is een koekenpan ook goed.
- Stap 3: Giet een laagje olie in de pan en verhit dit flink. De olie moet flink heet zijn, daarna kun je sneller de spinazie roerbakken. In Asie voegen ze vaak sojasaus of MSG toe, doe dat met mate!
- Stap 4: Als de olie heet genoeg is doe je de spinazie in de pan en laat deze 5 minuten goed doorbakken. Tijdens het spinazie roerbakken moet je goed blijven roeren.
- Stap 5: De spinazie is nu klaar. Schakel het vuur uit en schep de spinazie in de gewenste hoeveelheid op het bord.
Hier volgt nog een tip om het spinazie roerbakken nog smaakvoller te maken.
Tip 1: Voor extra smaak kun je eerst in de olie een uitje fruiten en wat fijngehakte knoflook bakken voordat je de spinazie toevoegt.
Eet smakelijk!