Spinazie wokken

Spinazie is een erg lekkere groente en vooral heel gezond.

Spinazie wokken is een handige manier om deze groente te bereiden. Bij wokken denkt u wellicht niet snel aan deze groene groente, maar spinazie wokken is heel goed mogelijk en erg lekker. Bij het spinazie wokken moet u eraan denken dat de groente erg slinkt. U kunt daarom rustig een paar honderd gram (200 a 300 gram) per persoon rekenen. De groente is na het wokken veel kleiner dan wanneer het rauw in de zak zit.

Spinazie wokken

En juist omdat de groente zo veel lijkt als het rauw is, is een wokpan heel geschikt voor verse spinazie.

Hele grote bladeren kunt u in stukken scheuren. Als er niks in u opkomt bij spinazie wokken, zou u een simpel receptje kunnen proberen. U kunt de spinazie bijvoorbeeld bereiden in een noodle-gerecht. Gebruik er runderreepjes, een uitje, wat knoflook en mais bij. Na het spinazie wokken met de genoemde ingrediënten, kan er een lekker sojasausje bij. Ook het toevoegen van wat MSG en het combineren met een lekker groen theetje doet het snel erg oosters aanvoelen.

Zo heeft u snel en gemakkelijk een heerlijk gerecht op tafel staan! U kunt ook genoeg andere recepten op het Internet vinden. Veel succes gewenst als u spinazie gaat wokken!